یکی از وسایل ضروری در هر سفری پاوربانک می باشد؛ مسلما برای شما که سفرهوایی را امتحان می کنید خیلی مهم است که بدانید چه قوانینی برای این وسیله الکترونیکی در پروازها برقرار است. در این مطلب همراه مجله من چارتر باشید تا با جزئیات این قوانین آشنا شوید.
دانستن اینکه چه تکنولوژی را میتوان و کدام یک را نمیتوان هنگام پرواز استفاده کرد، ممکن است برای برخی چالش ایجاد کند. این موضوع به ویژه زمانی که مسافران با قوانین سخت گیرانه هنگام ورود به هواپیما مواجه میشوند و نمیدانند با پاور بانک خود چه کار کنند، بیشتر اهمیت مییابد. اگر نگران توقیف پاور بانک خود یا به طور کلی نکات ایمنی پرواز هستید، در ادامه هر آنچه که درباره پرواز با پاور بانک نیاز است بدانید آوردهایم.
آیا پاوربانک در پرواز مجاز است؟
در یک پاسخ کوتاه میتوان گفت؛ بله میتوان با اکثر پاور بانکها پرواز کرد! این پاسخ، برای افرادی که بلافاصله بعد از فرود میخواهند گوشی موبایل خود را شارژ کنند یا نیاز به استفاده از موبایل یا تبلت خود در هواپیما دارند، خبر خوبی است. البته دو نکته برای این کار وجود دارد. اول اینکه پاور بانکهایی که از باطریهای لیتیوم یون استفاده میکنند فقط میتوانند در توشه همراه مسافر حمل شوند. دوم، پاور بانکهای با ظرفیت بیش از یک حد مشخص به هیچ عنوان قابل حمل در هواپیما نیستند.
چرا حمل پاور بانک فقط در بار همراه مسافر مجاز است و در چمدان چک نمیشود؟
این مساله روی زمین ممکن است غیرمنطقی به نظر برسد، چون که در هر صورت بار همراه مسافر و چمدان وی هر دو در هواپیما قرار میگیرند. اما یک نگاه دقیقتر موضوع متفاوتی را آشکار میسازد.
از آنجا که برخی از باتریها دارای هر دو اکسید کننده (کاتد) و منبع نیرو (آند) هستند، همیشه احتمال ضعیف واکنش شیمیایی داخل باتری که منجر به انفجار و آتش سوزی شود وجود دارد. البته همه باتریها به این روش واکنش نشان نمیدهند، اما به عنوان یه مساله ایمنی شرکتهای هواپیمایی باطریها را با یک روکش میپوشانند. اگر باتری باعث آتش سوزی در کابین شود، خدمه میتوانند آتش را با کمترین خسارت متوقف کنند و مسافران نسبتا بدون آسیب به مقصد برسند. اما اگر آتش سوزی در قسمت بار شروع شود، نه تنها متوقف کردن آن سختتر است بلکه سایر مواد قابل اشتعال موجود در قسمت بار نیز میتواند آتش گرفته و باعث صدمه جدی به هواپیما و حتی تلفات جانی شود.
سیستم حفاظتی پاور بانک
بله، بدین معنی که انتهای ترمینال باطری باید در برابر اتصال کوتاه محافظت شده باشد. البته بسیاری از پاور بانکهای معتبر دارای سیستم حفاظتی کاملی علاوه بر اتصال کوتاه هستند. اما اگر یک پاور بانک مجهز سیستم حفاظتی داخلی نباشد، روشهای ایمنی برای حمل آن وجود دارد. یکی از راهها این است که آن را داخل پک اصلی گذاشته یا پورتهای آن را با نوار چسب بپوشانید.
علاوه بر محدودیت کلی که در بالا گفته شد (زیر 100Wh) و حمل در توشه همراه مسافر در کابین هواپیما، ممکن است ایرلاینها شرایط خاص دیگری (محدودیت در وزن و قطر) نیز داشته باشند که در صورت نیاز میتوانید با تماس با دفتر شرکت هواپیمایی از آنها آگاه شوید.
محدودیت برای چه ظرفیتی می باشد؟
سازمان هواپیمایی فدرال برای باتریهای لیتیوم یونی بالاتر از 100 وات ساعت Wh در هر باتری محدودیت گذاشته است. هر چیزی بالاتر از این میزان ممنوع است. در حالی که این محدودیت همچنان امکان آوردن انواع پاور بانک را در هواپیما فراهم میکند، اما هنوز محدودیت برای پاور بانکهایی که از این حد تجاوز کنند وجود دارد. خوشبختانه با تایید قبلی ایرلاین و پذیرش مسئولیتهای آن میتوان پاور بانکهای با نرخ 100.1 تا 160 وات ساعت را در هواپیما با خود همراه داشت.