عوارض خروج از کشور 1400 چقدر برای انجام سفرهای خارجی در تمام مرزهای زمینی، هوایی و آبی در سفر اول 400 ، عوارض خروج در سفر دوم 600، عوارض خروج از کشور در سفر سوم 800 و عوارض خروج در سفر چهارم به بعد ثابت همان 800 هزار تومان می باشد، البته در این بین باز هم مسافران سفرهای زیارتی، مسافرین حج تمتع و عمره بر خلاف مسافرین سایر کشورها دارای تخفیف ویژه شده اند! این دسته از مسافرین مرتبه اول ۱۳۲ هزار تومان، مرتبه دوم ۱۹۸ هزار تومان و مرتبه سوم و بالاتر ۲۶۴ هزار تومان باید پرداخت کنند.
چگونه عوارض خروج از کشور را پرداخت کنیم؟
روش های پرداخت عوارض خروج از کشور برای انجام سفرهای خارجی امروزه متنوع و آسان شده اند، شما می توانید از سامانه الکترونیکی سداد این عوارض بی خودی را پرداخت کنید، یا با حضور در یکی از شعب بانک ملی ایران در شهرهای مختلف کشور عوارض خود را به ازای هر نفر توسط فیش واریز نمایید، در آخر می توانید بعد از خرید بلیط هواپیما در من چارتر ، سه ساعت قبل از پرواز در محل فرودگاه عوارض خروج از کشور را توسط دستگاه های عابربانک پرداخت نمایید.
افرادی که از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند
اولین گروهی که از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند خدمه پرواز و کشتی هستند که برای شغل خود مجبورند از کشور خارج شوند. به علاوه، کسانی که گذرنامههای سیاسی یا خدمت دارند هم لازم نیست عوارض پرداخت کنند.
بیمارانی که از شورای پزشکی مجوز درمان در خارج از کشور دارند و جانبازان جنگ تحمیلی که به درمان نیاز دارند هم لازم نیست عوارض بپردازند.
همراهان بیمار هم حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد تخفیف میگیرند. دانشجویانی که مجوز تحصیل در خارج از کشور دارند هم عوارضی برای خروج از کشور نمیپردازند به شرطی که از آخرین بازگشتشان به کشور بیشتر از ۳ ماه گذشته باشد. نهایتا کسانی که در دوره اربعین برای زیارت عتبات عالیات به کشور عراق میروند هم از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستند.
نهایتا اگر گذرنامه سیاسی یا خدمت دارید یا مقیم یک کشور دیگر هستید و از وزارت کار و امور اجتماعی ویزای کار گرفتهاید هم لازم نیست عوارض را پرداخت کنید.
یک قانون دیگر که در مصوبه مجلس در مورد عوارض خروج از کشور آمده این است که کسانی که در روستاهای مرزی کشور زندگی میکنند و کسانی که به زیارت عتبات عالیات میروند فقط یک بار در طول سال لازم است عوارض را پرداخت کنند. مرزنشینان کشور به کسانی اطلاق میشود که شماره شناسنامه و کدپستی آنها در سامانه بانک اطلاعات مرزنشینان وزارت کشور ثبت شدهاست.
عوارض خروج از کشور برای دانشجویان و بیماران
اما اگر دانشجو هستید و مجوز تحصیل در کشور دیگری را دارید، یا اگر بیمار هستید و با مجوز شورای پزشکی برای درمان به خارج از کشور میروید هم از پرداخت عوارض خروج از کشور معاف هستید.
البته در مورد دانشجویان خارج از کشور بین رفتوآمدهای آنها باید بیشتر از ۳ ماه فاصله باشد. اگر هم به عنوان همراه بیمار سفر میکنید میتوانید به میزان ۴۰ تا ۶۰ درصد در این عوارض تخفیف بگیرید.
منبع : اتاق خبر من چارتر